Italienska handelskammaren logo

Vi för samman Sverige och Italien

Våra eventsKontakta oss

ProjektetTrue Italian Taste

True italian taste

Projektet True Italian Taste är befordrat och finansierat av det Italienska “Ministero degli Affari Esteri e della Cooperazione Internazionale” (utrikesdepartementet) och genomfört av Assocamerestero i samband med de Italienska Handelskamrarna utomlands, med syfte att förstärka och skydda autentiska Italienska jordbruksvaror. Projektet har kommit till sitt sjätte upplag, True Italian Taste är en del av programmet “The Extraordinary Italian Taste”, och det grundläggande konceptet är omlanseringen av Made in Italy.

True Italian Taste vill återuppliva, skydda och stödja det autentiska och kvalitativa Made in Italy. När det gäller Food and Wine branschen är målet är att ta itu med kopior och Italian Sounding fenomen, som erbjuder produkter av osäkert ursprung, som låter och verkar Italienska, men utgör en orättvis konkurrens mot verkliga italienska varor.

Mål

  • Bidra med omlanseringen av autentiska italienska Food&Wine varor med tanke på det förändrade internationella scenariot på grund av Covid-19 pandemin:
  • Meddela de italienska agri-food företagen om eventuella ändrigar som gäller importeringen och distributionen av varorna, inklusive ändrade marknadsvillkor pga Covid-19;
  • Hjälpa de italienska företagen att etablera sig i nya marknader eller bevara sin position på marknader där de redan befinner sig, till och med understödja anskaffningen av nya kompetenser;
  • Förstärka produkterna och de ställen där de kommer ifrån, genom att vidarebefordra kvaliteten och säkerheten i deras tillverkning;
  • Höja utrikes-konsumentens uppfattningen av autentiska italienska produkter mot de som är Italian sounding genom en högre kunskap bland konsumenterna.

Aktivitet

True Italian Taste har flera projekt i samarbete med de 36 invecklade Italienska Handelskamrarna utomlands, med målet att öka medvetenheten om italienska produkter. På sin sjätte upplaga, på den Italienska nationaldagen “Festa della Repubblica” och tillsammans med de andra kamrer, den Italienska Handelskammaren i Sverige på 2:a Juni 2022, i samband med Assocamerestero, ska vara värd för evenemanget The Authentic Italian Table. Dagens program inkluderar en Show Cooking och Wine Masterclass på en restaurang som är certifierad “Marchio ospitalità italiana nel mondo”, Eataly (Biblioteksgatan 5, Stockholm).

De olika aktiviteterna planerade inom True Italian Taste projekten är riktade mot professionella yrkesmän i branschen: importörer/leverantörer, inköpschefer, kockar, näringsfysiologer, matbloggare, journalister, influencers, testimonials och ledare i Food&Wine sektorn.

Eataly | Biblioteksgatan 5, 111 44. Stockholm
2 June 2022 | Wine Master Class & Show Cooking

Instagram: @trueitaliantaste

Faceboook: @TrueItalianTaste

Youtube: True Italian Taste