Vi för samman

Italien och Sverige

Tidigare event 2019

Stockholm Beauty Week

13-15 maj 2019

Italienska Handelskammaren samarbetar med PR-konsulten Maria Forssén som grundade och driver Stockholm Beauty Week, en plattform för den växande skönhetsbranschen. Evenemanget är en stor möjlighet att nå den svenska marknaden genom influencers, medvetna konsumenter och företag, salonger och återförsäljare. Stockholm Beauty Week har massor med lanseringar, seminarier, behandlingar och modevisningar. Stockholm Beauty Week, som arrangeras för fjärde gången, äger rum 13-15 maj på palatset Musikaliska i Nybroviken.

Vinprovning

13 maj

Varmt välkommen till en middag tillsammans med en av Italiens största familjeägda vinproducenter med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Matteo Zonin från Vinhuset Zonin1821 kommer till Stockholm och tar dig igenom en italiensk upplevelse på restaurang La Cocca. Middagen organiseras i samarbete med Italienska Handelskammaren. För mer information, klicka på länken!

Carrara²

Mässa 1-9 juni 2019

Italienska Handelskammare har fått uppdrag från Internazionale Marmi e Macchine Carrara SPA att leta efter svenska importörer, distributörer och installatörer av marmor som är intresserade av att delta på mässan, Carrara². Eventet, som ska äga rum i Carrara 1-9 juni 2019, är inte en traditionell mässa med utställningar, utan snarare ett professionellt mötescentrum som syftar till att uppmuntra affärsmöjligheter, främja teknisk uppdatering och gynna den innovativa utvecklingen av marmorindustrin. Förra året blev evenemanget en stor succé med mer än 2000 b2b-träffar, 250 återförsäljare, 50 lokala företag och 10 tekniska seminarier.

Gambero Rosso

Vinprovning 28 januari 2019
tre bicchieri 2019

Italienska Handelskammaren anordnar vinprovning i samarbete med Gambero Rosso på Grand Hotel Stockholm, Södra Blasieholmshamnen 8. Anmälan görs på event@italchamber.se.

Italienska Vindagen

24/26 november 2018

Franco Molino

Vinprovning 18 februari 2019
Döden i Grytan

I samarbete med Italienska Handelskammaren och Restaurang Döden i Grytan välkomnar vi dig att prova Franco Molinos klassiska viner på lokala druvor med ett tydligt avtryck från Piemonte. Vi provar fem viner ur vinproducentens sortiment. Utöver två spännande Barolo provar vi Favorita, Langhe Nebbiolo och Barbera. En Barbera som odlas i klassiskt Barolo-läge som framkallar druvans fulla potential. Alla viner från detta lilla vinhus är hantverksmässiga och ger uttryck för den terroir som druvorna växer i. Detta gör dem mer spännande än de viner man oftast hittar på Systembolagets hyllor. Silvana Molino, gårdens ägare, kommer även att vara på plats denna kväll för att presentera sina viner. Under vinprovning serveras en lätt middag.

Provningen startar 18.00 på restaurang Döden i Grytan.
Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.
Kostnad: 600 kr/person som betalas på BG 5221-5142
Plats: Döden i Grytan, Norrtullsgatan 61 , Stockholm. Ta bussen nr 2 näst sista stopp
Datum: 18 feb 2019 Tid: 18:00
Anmäln till: event@italchamber.se

Varmt Välkomna
Önskar

Vinoliv och Italienska Handelskammaren